Duikschool BlueWonder
  • GUE OPLEIDINGEN

GLOBAL UNDERWATER EXPLORERS


Global Underwater Explorers is in 1999 opgericht door een groep duikers die zich bezig hielden met exploratie en bescherming van onze kwetsbare onderwaterwereld.

Duikers van de WKPP, een exploratie project in Florida, hadden hun eigen procedures, technieken en materialen ontwikkeld, om op veilige en efficiënte manier de extreme duiken te kunnen maken die nodig waren om de grottenstelsels te verkennen. Nieuwe leden die deze groep kwamen helpen, moesten worden opgeleid om aansluiting te vinden en bekendheid met de procedures en technieken te krijgen. Toen een groep wrakduikers uit Scandinavië contact zocht met de WKPP omdat ze dachten dat deze manier van duiken hun project verder zou kunnen helpen, ontstond een samenwerking waaruit het idee voortkwam om GUE op te richten.

De manier van duiken bleek niet alleen heel geschikt voor grotduiken, maar ook voor wrakduiken en ‘gewone’ plezierduiken op koraalriffen.

Nogaltijd is er een sterke band tussen de drie pijlers van GUE: Exploratie, Educatie en Conservatie. Het doel van exploratie is om de wereld te laten zien hoe belangrijk het is om zuinig om te springen met onze kwetsbare planeet. De opleidingen zijn ontstaan uit de exploratie projecten en worden nog steeds door ervaringen uit zulke projecten verfijnt. Tenslotte worden duikers zo opgeleid, dat hun impact op de omgeving tijdens hun duiken minimaal is. Wereldwijd zijn er talloze exploratie en conservatie projecten, waaraan GUE duikers deel kunnen nemen. Van grote ingewikkelde projecten, tot kleine lokale projecten.

De opleidingen van GUE kenmerken zich door de hoge kwaliteit, gestandaardiseerde procedures, technieken en materialen.

Op onze speciale gue-website www.gue-duiken.nl en op Ted z'n facebook pagina vind je meer informatie over GUE.